Het college heeft besloten dat vanaf 20 uur de verkeerslichten in de binnenstad op knipperstand gaan en de verkeerslichten in de Eektestraat standaard op groen staan. GroenLinks vindt de consequenties van deze  keuze voor fietsers en voetgangers onbegrijpelijk en ongewenst.

Op de Eektestraat wordt al jaren te hard gereden en er gebeuren regelmatig ongevallen. De straten waaraan verkeerslichten staan in de binnenstad zoals de Berkstraat, Hengelosestraat, Spoorstraat en Tulpstraat zijn ook bekend om het forse aantal ongevallen dat hier de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden. Het standaard op groen zetten van verkeerslichten in de Eektestraat en op knipperlichtstand in de binnenstad zorgt ervoor dat het oversteken voor fietsers en voetgangers lastiger wordt, en hardrijden niet wordt belemmerd. Dat zorgt ervoor dat de verkeersveiligheid in deze straten verslechtert. Fietsers en voetgangers zijn de kwetsbare verkeersdeelnemers en zouden juist beschermd moeten worden.
Marian Oosterbroek: “GroenLinks maakt zich ernstig zorgen over de verslechtering van de verkeersveiligheid door deze maatregelen”. Daarom stelt GroenLinks vragen aan het college over of onderzocht is wat de
consequenties zijn van deze maatregelen, hoe de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers wordt gewaarborgd en of er snelheidsmetingen worden uitgevoerd in de Eektestraat en de binnenstad. GroenLinks wil met deze vragen zorgen dat er niet alleen aandacht is voor de automobilist, maar ook voor de voetganger en fietser in Oldenzaal.