rick, kuitenbrouwer, groenlinks, oldenzaal
Patrick Kip

7. Rick Kuitenbrouwer

Kandidaat en raadslid

Ik ben sinds 2005 lid van GroenLinks. Tijdens mijn studie Sociaal Juridische Dienstverlening heb ik veel debatten mogen volgen die plaatsvonden in de Tweede Kamer. Ik was altijd erg onder de indruk van de bijdragen van Femke Halsema. Met name van haar consequente tegengeluid tegen Geert Wilders.

Naar aanloop van de verkiezingen van 2006 heb ik mij aangemeld voor het campagneteam van Femke Halsema. Tijdens deze campagne ging GroenLinks met een bus (uiteraard een bus die reed op aardgas) het land door. Zodoende kwam ik bij een asielzoekerscentrum in Witmarsum. Het Generaal Pardon stond hoog op de agenda en dat bezoek heeft diepe indruk op mij gemaakt. Ik wist toen zeker dat GroenLinks de juiste partij voor mij was, en dat is het nog steeds.

GroenLinks staat voor een open samenleving en gelijke kansen voor iedereen. Daarbij moet het niet uitmaken wat je geloof is, de plek waar je wieg heeft gestaan of van wie je houdt. Dat zijn kernwaarden waar ik ook voor sta. Daarnaast staat GroenLinks voor een groener Nederland en een duurzame wereld. We hebben maar één aarde, daar horen we zuinig mee om te gaan.

In 2008 kwam ik in de steunfractie van GroenLinks Oldenzaal. In 2010 werd ik forumlid en sinds mei 2014 ben ik raadslid voor GroenLinks Oldenzaal. Ik ben woordvoerder op onder ander de volgende portefeuilles: sociaal domein, onderwijs, sport en cultuur.

In het dagelijkse leven werk ik bij de aanmeldbalie van de Immigratie,- en Naturalisatiedienst in Ter Apel. Asielzoekers die over land Nederland inreizen kunnen hier hun asielaanvraag indienen. Mijn werkzaamheden hier zijn onder andere het afnemen van een aanmeldgehoor en beoordelen of Nederland verantwoordelijk is voor de asielaanvraag.