Blik op de raad
Wil je weten hoe de raad werkt?

GroenLinks geeft cursus ‘Blik op de Raad’

Is de burgemeester of de gemeenteraad de baas in de gemeente? Over welke onderwerpen beslist de gemeenteraad eigenlijk? Hoe werkt de lokale politiek? Hoe bepaalt een raadslid als volksvertegenwoordiger wat goed is voor je gemeente? Na het succes van vorig jaar organiseren GroenLinks Noord-Oost Twente (Oldenzaal, Losser, Dinkelland) en GroenLinks Hengelo dit jaar ook weer de cursus "Blik op de Raad". 

“Dit is een gratis en laagdrempelige cursus over de lokale politiek voor iedereen die meer wil weten over de lokale politiek of voor diegenen die overwegen zelf politiek actief te willen worden”. De cursus staat voor iedereen open, onafhankelijk van eigen politieke kleur. “We vinden het als politieke partij belangrijk om de politiek dichterbij de burger te brengen, dus iedereen is van harte welkom, ongeacht je eigen politieke kleur”, aldus Löwik.

De gevarieerde cursus geeft in 5 avonden een compleet overzicht van de belangrijkste aspecten van de lokale politiek. Er zijn verschillende interessante gasten, zoals de burgemeester, de raadsgriffier, een wethouder en het hoofd financiën van de gemeente. "De cursus heeft een hele praktische insteek, en dat maakt het leerzaam en heel leuk”, volgens Löwik. 

De oriëntatiecursus start op dinsdagavond 23 mei. De cursus wordt afwisselend in Oldenzaal en Hengelo gehouden. Voor vervoer kan worden gezorgd. Opgeven is gratis en kan door een e-mail te sturen aan groenlinksoldenzaal@hotmail.com, of te bellen met Sandor Löwik: 06-15350211. Het hele programma is hier te vinden.