Marian Oosterbroek neemt afscheid

Na rijp beraad heeft Marian Oosterbroek, fractievoorzitter van GroenLinks Oldenzaal besloten om afscheid te nemen als raadslid in Oldenzaal. 
 

Marian:

Met veel pijn in mijn hart moet ik afscheid nemen als raadslid en fractievoorzitter van GroenLinks Oldenzaal. Het is geen gemakkelijke beslissing geweest en daar zijn vele intensieve gesprekken met diverse betrokkenen aan vooraf gegaan. Het was een moeilijke beslissing omdat ik met veel overtuiging en enthousiasme de waarden en uitgangspunten van GroenLinks heb proberen uit te dragen in de raad. Het was ook een moeilijke beslissing omdat we als fractie een goed team zijn en ik veel van mijn collega-fractieleden heb mogen leren. Ik zal dit allemaal erg gaan missen.

 

Mijn huidige functie als bestuurder van een jeugdzorginstelling is echter niet verenigbaar met het raadslidmaatschap. Integriteit, openheid en transparantie zijn belangrijke waarden voor mij en ik wil voorkomen dat er enige schijn van belangenverstrengeling gaat ontstaan. Dat schaad niet alleen mij persoonlijk, maar ook (de fractie van) GroenLinks of de jeugdzorg.

 

Mijn opvolging is op dit moment nog niet geregeld, maar vanaf 21 september zal Harry Snijders het fractievoorzitterschap van mij overnemen. Ik heb er alle vertrouwen in dat Harry deze rol met veel enthousiasme op zal pakken.

 

Ik blijf bij GroenLinks en zal me op een andere manier blijven inzetten voor GroenLinks en voor een Groen en Sociaal Oldenzaal. Dit is dus ook geen afscheid van GroenLinks en ik hoop jullie allen te blijven ontmoeten!

 

In de komende raadsvergadering zal Harry Snijders het stokje overnemen als fractievoorzitter. Over een maand verwachten we weer in volle sterkte als driepersoonsfractie aan de slag te kunnen.