(c) GL Oldenzaal/Patrick Kip

Manouska Molema

Raadslid

Ik woon in de Essen

Ik ben raadslid voor GroenLinks Oldenzaal. Dagelijks zet ik mij vol enthousiasme  in voor onze inwoners om Oldenzaal groener en socialer te maken.

Een groener en socialer Oldenzaal betekent voor mij een fijne plek voor onze huidige en toekomstige inwoners om te wonen, leven en recreëren.

Ik zet me in voor GroenLinks omdat ik graag een bijdrage wil leveren aan een betere wereld. Een duurzame wereld en een eerlijke wereld waarin we oog hebben voor elkaar.
Niet alleen mijn ouders worden hier oud en mijn kinderen groeien hier op, ook die van andere Oldenzalers. Onze ouders moeten erop kunnen vertrouwen dat ze hier op een prettige manier oud kunnen worden, en goede en passende ondersteuning krijgen als die nodig is. Onze kinderen, en de kinderen van onze kinderen moet erop kunnen vertrouwen dat ze nu en in de toekomst een fijne plek hebben om te leven.   

Ik vind het belangrijk dat:  

  • Jij goede ondersteuning ontvangt als je deze nodig hebt.
  • Jij kan wonen in een gemeente met veel groen.
  • Jij in Oldenzaal de beste kansen hebt om je talenten te ontwikkelen, of je nu 0 of 100 bent.
  • Ook jij in Oldenzaal een bijdrage kan leveren aan een duurzame en eerlijke wereld!

In de periode 2014-2018 ben ik  wethouder geweest voor GroenLinks. Mijn portefeuilles waren duurzaamheid en Milieu, Stadswerken en vastgoed (excl. Sport), inkoop en aanbestedingsbeleid, onderwijs, wijkparticipatie, dierenwelzijn, ontwikkeling luchthavengebied, verkeer en vervoer en wijkwethouder de Thij.

Ik heb mijn best gedaan een bijdrage te leveren aan coalitiedoelstellingen zoals:

  • Te behoren tot de top 25 van duurzaamste gemeenten in Nederland.
  • Inzet op interactieve beleidsvorming en wijkparticipatie.
  • Zo min mogelijk overlast van a1, het goederenvervoer per spoor en ontwikkeling van het luchthavengebied.
  • Kindvriendelijke wijken
  • Een groener Oldenzaal waar fietsers, voetgangers, het openbaar vervoer en duurzame mobiliteit ruim baan krijgen.

Tijdens mijn studie bestuurskunde ben ik lid geworden van GroenLinks. In 2006 ben ik gekozen tot raadslid, wat ik tot 2014 met veel plezier heb gedaan. Na mijn studie heb ik enige tijd gewerkt bij een adviesbureau, daarna heb ik bij 2 gemeenten in de regio gewerkt. In mijn werk heb ik mij steeds ingezet voor de sociale thema’s, nu als raadslid mag ik mij met name inzetten voor een groener Oldenzaal. Heeft u tips, vragen of suggesties neem dan rustig contact op!