Nieuws

GroenLinks wil doorpakken met energieneutrale nieuwbouw

"Practice what you preach" ofwel "Doe wat je zegt te doen". Dat is de oproep van GroenLinks aan het college als het gaat om energieneutrale en aardgasloze nieuwbouw. "Het college draagt al jaren uit dat Oldenzaal energieneutraal moet worden in 2025, maar bij nieuwbouwprojecten blijkt duurzaamheid niet eens besproken te worden", aldus fractieleider Sandor Löwik. "Dat is op zijn zacht gezegd verbazingwekkend. Terwijl de gemeente op veel terreinen al veel doet op het gebied van duurzaamheid lijkt er bij Wonen en Ruimtelijke Ordening nog weinig besef van urgentie te zijn".

Lees verder

Zorg petitie overhandigd aan Tweede Kamer

GroenLinks Oldenzaal lijsttrekker Manouska Molema heeft de zorgpetitie overhandigd aan GroenLinks Tweede Kamer-lid Corinne Ellemeet. De zorgpetitie is door meer dan honderd mensen uit Oldenzaal, Dinkelland, Losser en Enschede getekend om te pleiten voor betere zorg. De petitie was gericht aan minister Hugo de Jonghe, maar het bleek niet mogelijk om de petitie aan hem te overhandigen. Via de Tweede Kamer wordt nu alsnog aandacht gevraagd voor betere zorg!

GroenLinks wil proeftuin aardgasloos bouwen

GroenLinks wil dat Oldenzaal meedoet met de proeftuin voor aardgasloos bouwen. Het kabinet stelt in 2018 zo'n 90 miljoen euro beschikbaar voor 20 wijken met ongeveer 500 woningen. "Uitgaande van 14.500 Oldenzaalse woningen die in 32 jaar aardgasloos moeten worden in 2050, ligt er een grote uitdaging. Jaarlijks moeten zo'n 450 woningen omgebouwd worden. Het plan van de proeftuin past in onze ogen dan ook uitstekend voor Oldenzaal", stelt fractievoorzitter Sandor Löwik.

Lees verder

Kiezers bedankt!

GroenLinks heeft een historische uitslag behaald: 3 zetels in de Oldenzaalse gemeenteraad.

Benoemd worden:
1. Manouska Molema
2. Sandor Löwik
3. Marian Oosterbroek

We gaan ons inzetten voor een groen en sociaal Oldenzaal!

Kiezers bedankt!

 

Pagina's