Nieuws

GroenLinks wil eerlijke beloning voor personeel in Jeugdzorg en WMO

De GroenLinks fractie in Oldenzaal vraagt het college om de vergoedingen voor aanbieders in de WMO en Jeugdzorg in 2018 te verhogen met de prijsindex. "Personeel in de zorg verdient een marktconform salaris voor de passie en inzet die ze tonen om onze inwoners te verzorgen, zelfstandig te laten wonen, en mee te laten doen in de maatschappij", aldus fractievoorzitter Sandor Löwik. "Het kan niet zo zijn dat de kosten voor zorgaanbieders stijgen, terwijl de inkomsten gelijk blijven. We willen voorkomen dat zorgpersoneel nog meer werkdruk krijgt en dat zorg aan cliënten versoberd wordt."

Lees verder

GroenLinks wil andere regeling toeslag Regiotaxi

Sinds 1 juli moeten gebruikers van de Regiotaxi een toeslag van 3 euro betalen als ze na 21.00 uur 's avonds een rit willen bestellen voor de volgende dag. GroenLinks vindt dat deze nieuwe regeling maatschappelijke deelname van mensen juist belemmert in plaats van bevordert. Tijdens de raadsvergadering van 17 juli heeft GroenLinks voorgesteld om de toeslagregeling te schrappen of aan te passen. De wethouder heeft toegezegd de toeslagregeling te stoppen tot 1 oktober. Daarna wordt bekeken hoe het verder gaat met de toeslagregeling.

Lees verder

GroenLinks wil betere veiligheid bij goederentreinen

Goederentrein

Onlangs heeft een treinwagon met gevaarlijke stoffen gelekt op het spooremplacement van Oldenzaal (Kijk hier voor beeldmateriaal van RTVO Oost). Het zou om lekkage van diesel gaan. Volgens omwonenden was het emplacement moeilijk bereikbaar voor de hulpdiensten, en bleef ook lang onduidelijk hoe ernstig de situatie was. GroenLinks heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de hulpverlening en de communicatie naar de omwonenden.

Lees verder

Manouska Molema gekozen tot lijsttrekker van GroenLinks Oldenzaal

De leden van GroenLinks Oldenzaal hebben Manouska Molema gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Huidig fractievoorzitter Sandor Löwik en nieuwkomer Marian Oosterbroek staan respectievelijk tweede en derde op de lijst. Anders dan andere partijen presenteert GroenLinks de top drie van de kandidatenlijst. "Politiek is bij GroenLinks een teamsport. De lijsttrekker is ons boegbeeld, maar we moeten het samen doen". Met deze top drie kiest GroenLinks voor ervaring, vertrouwen, en vernieuwing.

Lees verder

GroenLinks tegen verbreding A1

Tijdens de raadsvergadering van 26 juni 2017 heeft de VVD een motie ingediend om de plannen voor de verbreding van de A1 - gepland vanaf 2024 - te vervroegen naar 2020. Met deze verbreding is een investering gemoeid van zo'n 424 miljoen euro.

De fractie van GroenLinks Oldenzaal heeft tegen deze motie gestemd. We zijn het weliswaar eens met de constatering dat files op de A1 vervelend zijn en in het algemeen economische schade veroorzaken. Maar, de oplossing die de VVD voorstelt is de meest dure en meest slechte oplossing om files tegen te gaan.

Lees verder

GroenLinks wil klantvriendelijk incassobeleid gemeentelijke belastingen

Als jij en ik braaf belasting betalen, waarom doen multinationals dat dan niet?

GroenLinks heeft tijdens de raadsvergadering van mei 2017 gepleit voor een klantvriendelijk aanmanings- en incassobeleid van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBT). GroenLinks vindt dat de gemeentelijke belastingdienst meer rekening moet houden met huishoudens die het financieel moeilijk hebben. "Bij het huidige incassobeleid word je direct gestraft als je vergeten bent om een aanslag te betalen. Daar kan ook eerst nog wel een vriendelijke herinnering aan vooraf gaan", vindt fractievoorzitter Sandor Löwik.

Lees verder

Pagina's