Nieuws

GroenLinks wil klantvriendelijk incassobeleid gemeentelijke belastingen

Als jij en ik braaf belasting betalen, waarom doen multinationals dat dan niet?

GroenLinks heeft tijdens de raadsvergadering van mei 2017 gepleit voor een klantvriendelijk aanmanings- en incassobeleid van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBT). GroenLinks vindt dat de gemeentelijke belastingdienst meer rekening moet houden met huishoudens die het financieel moeilijk hebben. "Bij het huidige incassobeleid word je direct gestraft als je vergeten bent om een aanslag te betalen. Daar kan ook eerst nog wel een vriendelijke herinnering aan vooraf gaan", vindt fractievoorzitter Sandor Löwik.

Lees verder

GroenLinks op werkbezoek bij De Molenkamp

Op 16 mei 2017 heeft de GroenLinks Oldenzaal fractie een werkbezoek gebracht aan Zorggroep Sint Maarten, locatie de Molenkamp. Daar zijn we in gesprek gegaan met bewoners en vrijwilligers over de ouderenzorg, eenzaamheid en participatie.

 

 

Lees verder

GroenLinks geeft cursus ‘Blik op de Raad’

Blik op de raad

Is de burgemeester of de gemeenteraad de baas in de gemeente? Over welke onderwerpen beslist de gemeenteraad eigenlijk? Hoe werkt de lokale politiek? Hoe bepaalt een raadslid als volksvertegenwoordiger wat goed is voor je gemeente? Na het succes van vorig jaar organiseren GroenLinks Noord-Oost Twente (Oldenzaal, Losser, Dinkelland) en GroenLinks Hengelo dit jaar ook weer de cursus "Blik op de Raad". 

Lees verder

Droopy heeft een nieuw thuis

Hond Droopy heeft weer een thuis, nadat de reu op leeftijd was achtergelaten op het Hulsbeek. Dankzij de goede zorgen van de dierenopvang gaat het intussen weer goed met Droopy. Maar deze trieste gebeurtenis laat zien dat dierenwelzijn nog zeker aandacht behoeft. In de raadsvergadering van 18 april 2017 is de nota Dierenwelzijn behandeld die door GroenLinks Oldenzaal, WG, CDA, en D66 is aangenomen. PvdA en VVD hebben tegen gestemd.

Lees verder

GroenLinks maar zich zorgen over dagbesteding

GroenLinks Oldenzaal is bezorgd over de toegankelijkheid en kwaliteit van de begeleiding en dagbesteding in Oldenzaal. Aanleiding is de recente berichtgeving in Tubantia dat zorgboeren tot wel 40 procent minder vergoed krijgen, met name voor dagbesteding voor ouderen. "We vinden dat elke burger de zorg moet krijgen die nodig is. De kwaliteit van zorg mag niet in gevaar komen omdat het budget ontoereikend is", aldus fractievoorzitter Sandor Löwik.

Lees verder

Alle Twentse GroenLinks fracties zijn voor behoud aandelen Twence

De vier GroenLinks fracties in Twente hebben allen het standpunt ingenomen om de aandelen van Twence te behouden. Het gaat om de fracties in de gemeenteraad van Enschede, Hengelo, Oldenzaal en Almelo. De GroenLinks  fracties vinden dat voor het behalen van regionale duurzaamheidsdoelen de bijdrage van Twence onmisbaar is, zowel voor duurzame energie als de circulaire economie.

Lees verder

Pagina's