Nieuws

Over evenementen moet beter gecommuniceerd worden

Hulsbeek

GroenLinks in Oldenzaal vindt dat er beter gecommuniceerd moet worden over evenementen in de gemeente. Wij zeggen dit naar aanleiding van een evenement waarbij in korte tijd 120 helikopters boven recreatiegebied Het Hulsbeek cirkelden.

Lees verder

GroenLinks wil goede en passende zorg voor een faire tarief in Oldenzaal

GroenLinks wil goede en passende zorg voor een faire tarief in Oldenzaal. In 2019 wordt zorg opnieuw ingekocht en kan er veel veranderen voor inwoners, mantelzorgers en zorgaanbieders. Groenlinks raadslid Manouska Molema: “ Groenlinks maakt zich hier zorgen om, want onze inwoners moeten ook in 2019 kunnen vertrouwen op goede en passende zorg, van hun vertrouwde zorgverlener die een fatsoenlijk salaris verdient.” GroenLinks heeft daarom schriftelijke vragen gesteld over de tarieven voor huishoudelijke ondersteuning en over de inkoop van jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning vanaf 2019. 

Lees verder

"Oldenzaal moet vriendelijker belasting innen"

Als jij en ik braaf belasting betalen, waarom doen multinationals dat dan niet?

Je kent het wel. Je ontvangt een rekening en legt hem even opzij. Je bent met andere dingen bezig of je rekening staat toch nu even in het rood. Je wilt de rekening later betalen, maar vergeet de uiterste betaaldatum. Kan iedereen gebeuren. De meeste bedrijven en instellingen begrijpen dat en sturen eerst een vriendelijke herinnering. Zo niet de gemeente Oldenzaal. Die stuurt direct een aanmaning met kosten.

Lees verder

GroenLinks wil doorpakken met energieneutrale nieuwbouw

"Practice what you preach" ofwel "Doe wat je zegt te doen". Dat is de oproep van GroenLinks aan het college als het gaat om energieneutrale en aardgasloze nieuwbouw. "Het college draagt al jaren uit dat Oldenzaal energieneutraal moet worden in 2025, maar bij nieuwbouwprojecten blijkt duurzaamheid niet eens besproken te worden", aldus fractieleider Sandor Löwik. "Dat is op zijn zacht gezegd verbazingwekkend. Terwijl de gemeente op veel terreinen al veel doet op het gebied van duurzaamheid lijkt er bij Wonen en Ruimtelijke Ordening nog weinig besef van urgentie te zijn".

Lees verder

Zorg petitie overhandigd aan Tweede Kamer

GroenLinks Oldenzaal lijsttrekker Manouska Molema heeft de zorgpetitie overhandigd aan GroenLinks Tweede Kamer-lid Corinne Ellemeet. De zorgpetitie is door meer dan honderd mensen uit Oldenzaal, Dinkelland, Losser en Enschede getekend om te pleiten voor betere zorg. De petitie was gericht aan minister Hugo de Jonghe, maar het bleek niet mogelijk om de petitie aan hem te overhandigen. Via de Tweede Kamer wordt nu alsnog aandacht gevraagd voor betere zorg!

Pagina's