Jubileum GroenLinks Oldenzaal
Jubileum GroenLinks Oldenzaal

GroenLinks Oldenzaal viert 25 jarig bestaan met lezing over grotere maatschappelijke tegenstellingen en hoe daar lokaal mee om te gaan

Om ons 25-jarig jubileum te vieren geven we een feestje op vrijdag 25 november. Dat doen we met een interessante en actuele lezing over de sociale trends door het Trendbureau Overijssel:

'Grotere Tegenstellingen: hoe gaan we er mee om?’

Velen waarschuwen voor grotere tegenstellingen in de samenleving. In het buitenland lijkt er een opstand tegen de elite aan de gang: denk aan de verkiezing van Trump en het Brexit referendum. In Nederland waarschuwen de nationale planbureaus voor een tweedeling als het gaat om inkomens, voor grotere sociaal-culturele verschillen en voor politieke polarisatie. Wat is feit, wat is fictie in Overijssel? En als er sprake is van grotere verschillen: wat kunnen we dan op lokaal niveau doen?

Spreker is Hans Peter Benschop. Hij leidt het Trendbureau Overijssel en maakt toekomstverkenningen voor de politieke besluitvorming. Het bureau is een initiatief van de provincie, maar is inhoudelijk onafhankelijk. Het wordt aangestuurd door een Programmaraad onder voorzitterschap van Henk Jan Meijer, burgemeester van Zwolle. Hans Peter heeft een achtergrond in de filosofie en heeft voor het rijk en gemeenten gewerkt.

Datum: vrijdag 25 november
Inloop met drankje en hapje: vanaf 18.00 uur
Start lezing: 19.00 uur
Locatie: Café De Glimlach,
Deurningerstraat 15, Oldenzaal
Toegang is gratis