In de raadsvergadering van 10 mei jl is het bestuursakkoord 2010-2014 behandeld. GroenLinks is tevreden over het feit dat veel punten van GroenLinks in het bestuursakkoord is opgenomen. Mede daardoor is het een goed document voor de komende jaren. GroenLinks is benieuwd of de voornemens ook werkelijk in daden worden omgezet.
Wel plaatste GroenLinks kritische kanttekeningen bij onder meer het veiligheidsbeleid en de wijze waarop het akkoord tot stand is gekomen.
GroenLinks heeft met voldoening kennis genomen van het Bestuursakkoord 2010-2014. Tot onze vreugde zien we diverse punten uit ons verkiezingsprogramma terug zoals duurzaamheid, een groener Oldenzaal, een beter armoedebeleid en het ontzien van kwetsbare mensen in Oldenzaal.
GroenLinks vindt dat er in dit akkoord veel aandacht, zo niet teveel, aan veiligheid en handhaving wordt geschonken. Met de voorliggende tekst lijkt het alsof Oldenzaal een onveilige stad is. We vragen ons af of dit het geval is en of het Wat maakt het noodzakelijk om meer maatregelen als cameratoezicht te treffen?
GroenLinks plaatst ook kanttekeningen bij het voornemen om bij de beoordeling van bouwprojecten een maximale goothoogte van 9 meter te hanteren. We vragen ons af of het in verband met de beperkte ruimte in Oldenzaal verstandig is om dit nu zo expliciet vast te leggen. Voorgesteld is om hier nog eens uitgebreid bij stil te staan.
In het algemeen constateert GroenLinks veel goede voornemens. De vraag is hoe en wanneer dit gerealiseerd gaat worden, mede in het licht van het financiële zwaar weer dat ons te wachten staat. Dit moet duidelijk worden in de komende begrotingsonderhandelingen.
Kritischer was GroenLinks over de wijze waarop het akkoord tot stand is gekomen. Naar het oordeel van GroenLinks heeft dit veel te lang geduurd en is er tussentijds weinig informatie verstrekt over de stand van zaken. Ook vindt GroenLinks dat de wethouders bij het aantreden ook de wijken direct bij de verdeling van portefuilles hadden kunnen betrekken.