Politiek Cafe over Sociaal Ondernemen

"Hoe kun je verantwoord en sociaal ondernemen?", dat is de centrale vraag van het vierde GroenLinks Politiek Café op woensdagavond 17 januari a.s.. "In een tijd van economische groei is het voor ondernemers belangrijk om maatschappelijke en sociale belangen in de gaten te houden. Het draait niet alleen om geld", aldus organisator Fieke Briër. Tijdens deze informele avond delen drie boeiende gastsprekers hun visie en ervaringen over de betekeniseconomie, duurzaam ondernemen en sociale initiatieven.

Kai Morel, schrijver van het boek 'Tijd voor de betekeniseconomie' zal het begrip toelichten en uitleggen hoe wij, ook in Twente, kunnen gaan werken aan een maatschappij met een economie die niet het nemen, maar het geven nastreeft.

Annemieke Koster komt vertellen over haar onderneming "Enschede Textielstad": een duurzame weverij waar met natuurlijke en gerecyclede garens mode- en interieurstoffen worden geproduceerd.

José en Emiel Arkink hebben samen gezinshuis Knuzz en gaan een knooperf realiseren, die plek biedt aan een aantal verschillende onderkomens voor doelgroepen, die samen een mini-samenleving gaan vormen.

Het Politiek Café vindt plaats in café de Bestemming, Marktstraat 5-7, Oldenzaal. Inloop 19.30 uur, aanvang programma 20.00 uur. De 1e consumptie is gratis. Iedereen is welkom!

Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar groenlinksoldenzaal@hotmail.com, of bellen met Fieke Briër, telefoonnummer: 06 10 22 88 05.